
- reklama -
Suroviny
    
- 600 g brambor
- 80 g másla
- mléko
- Hermelín
- Gouda
- sůl
- pažitka (hodně)
- tymián
- libeček
- jarní cibulka
Postup přípravy receptu
- 
Brambory oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Ve vyšší pánvi rozpustíme menší část másla a brambory krátce. orestujeme. 
- 
Zalijeme vařícím mlékem, tak pod povrch brambor a přidáme bylinky, kromě pažitky, a sůl. Dusíme s občasným zamícháním doměkka. 
- 
Mezitím rozpustíme máslo, až začne vonět a odstavíme. Měkké brambory slijeme (mléko můžeme použít do polévky nebo omáčky) a vytáhneme bylinky. 
- 
Na talíři horké brambory polijeme voňavým máslem, posypeme bohatě pažitkou, přidáme nakrájený Hermelín a nastrouhanou Goudu. Podáváme se salátem. 
            Kuchařka: mika59
        
