
- reklama -
Suroviny
- 500 g brambor
- 100 g anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 100 ml smetany ke šlehání
- mléko podle potřeby
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky
- libeček
- oregano
- pažitka
- petrželka
- majoránka
- červená cibule na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Celé, přibližně stejně velké brambory, dobře omyjeme, uvaříme do poloměkka (asi 10 minut), scedíme a necháme vychladnout.
-
Studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na hlubší pánvi vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky.
-
Po chvíli přidáme brambory, sůl, pepř, větší část bylinek, zamícháme a vlijeme smetanu. Dusíme pod poklicí do měkka a podle potřeby ředíme mlékem.
-
Mléka nedáváme moc, raději přidáváme postupně. Smetana zhoustne a brambory se krásně obalí. Nakonec vmícháme zbytek bylinek a na talíři zdobíme cibulí.
-
Podáváme se zeleninovým salátem nebo studeným mlékem.
Kuchařka: mika59