Suroviny
- Brambory dle strávníků
- brokolice
- 0,5 kg kuřecí prsa
- pórek
- smetana ke šlehání
- grilovací koření
- sůl
- vegeta
- 5 stroužků česneku
- nastrouhaný sýr ementál
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na 0,3-0,5 cm plátky, vložíme do mísy, posypeme grilovacím kořením, dosolíme dle chutí a promícháme.
-
Kuřecí prsa nakrájíme na půl cm plátky, jemně osolíme, posypeme grilovacím kořením, promícháme.
-
Na olejem vymazaný plech s vyšším okrajem ukládáme plátky brambor do řady, mírně zešikma na stojato, vedle do řady položíme kuřecí maso, na něj rozložíme růžičky brokolice a zase další řadu brambor a tak stále opakujeme do spotřebování surovin.
-
Nahoru rozložíme pórek, zalijeme smetanou, do které jsme namačkali stroužky česneku a trochu vegety. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, před dopečením posypeme strouhaným sýrem, chvíli necháme rozpéct sýr.
Poznámka od kuchařky
Všechno jsem dala na plech syrové. Mám nějakou odrůdu brambor, která je hned měkká u vaření, takže nic nemusím předvářet. Došla mi propan-butanová bomba, tak jsem vymyslela oběd v elektrické troubě a bylo to hodně dobré.