Brambory-ala harmonika

174
- reklama -

Suroviny

Větší brambory
pikantní klobása
uzený bůček nebo anglická
cibule
česnek (na každý brambor jeden)
olivový olej
kmín
pepř
sůl
drcený kmín
popřípadě oblíbené bylinky
grilovací koření
tvrdý sýr (může být i Niva)

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu si nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, bůček na tenké, kratší plátečky, česnek na tenká kolečka. Můžeme použít i brambory ve slupce, pokud ji má hezkou, pokud ne, oloupeme je po celé šířce zakrajujeme do brambor tak, aby nám zůstaly vcelku a vytvořily se nám nám otvory pro suroviny, které do něj vložíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezi každý plátek, který nám vznikne dáváme střídavě klobásu, bůček, cibuli a česnek, jak nám vyjde místo až do konce brambory.

  3. Každou bramboru pak zalejeme troškou olivového oleje, posypeme kořením a dáme zapéct do trouby přikryté asi 45 minut na 180 stupňů, až jsou brambory měkké. Pak je můžeme posypat oblíbeným sýrem a odkryté péct na kůrčičku ještě asi 10 minut. Pokud máte gril, nebo horký vzduch, je to vynikající.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- recept jsem dostala mejlem, autorka je patrně z Minibazaru, ale její jméno není uvedeno. I tak jí moc děkuji za vynikající recept a snad se na mne nebude zlobit, že jsem ho zde uveřejnila.