Suroviny
- Větší brambory
- pikantní klobása
- uzený bůček nebo anglická
- cibule
- česnek (na každý brambor jeden)
- olivový olej
- kmín
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- popřípadě oblíbené bylinky
- grilovací koření
- tvrdý sýr (může být i Niva)
Postup přípravy receptu
-
Klobásu si nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, bůček na tenké, kratší plátečky, česnek na tenká kolečka. Můžeme použít i brambory ve slupce, pokud ji má hezkou, pokud ne, oloupeme je po celé šířce zakrajujeme do brambor tak, aby nám zůstaly vcelku a vytvořily se nám nám otvory pro suroviny, které do něj vložíme.
-
Mezi každý plátek, který nám vznikne dáváme střídavě klobásu, bůček, cibuli a česnek, jak nám vyjde místo až do konce brambory.
-
Každou bramboru pak zalejeme troškou olivového oleje, posypeme kořením a dáme zapéct do trouby přikryté asi 45 minut na 180 stupňů, až jsou brambory měkké. Pak je můžeme posypat oblíbeným sýrem a odkryté péct na kůrčičku ještě asi 10 minut. Pokud máte gril, nebo horký vzduch, je to vynikající.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- recept jsem dostala mejlem, autorka je patrně z Minibazaru, ale její jméno není uvedeno. I tak jí moc děkuji za vynikající recept a snad se na mne nebude zlobit, že jsem ho zde uveřejnila.