Brambory

73
- reklama -

Suroviny
20 porcí

Těsto na bufflery:
65 g cukr krystal
115 g hladká mouka
3 vejce(90 g žloutky+150 g bílky)
voda
Krém:
1 máslo ( 250 g )
500 ml mléko
2x vanilkový puding
kakao
cukr dle chuti
Na zdobení:
potahovací hmota K2 nebo domácí falešný marcipán
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Žloutky smícháme s vodou, stačí 2 polévkové lžíce a přimícháme 2 polévkové lžíce mouky. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do sněhu a postupně přidáváme zbytek mouky. Těsto lehce obracíme, aby sníh nespadl.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou hromádky těsta a snažíme se tvarovat do bochánků. Raději malé, ale vysoké. Těsto se při pečení mírně rozjede, klademe od sebe v dostatečném rozestupu. Pečeme na 180 stupňů při OTEVŘENÉ TROUBĚ!!! dokud nezezlátnou. Málo upečený buffler se uprostřed propadne.

  3. Na krém si uvaříme hustý puding a do horkého zašleháme změklé máslo. Cukr a kakao každý dle chuti.

  4. Upečené a vychladlé bufflery spojíme kakaovým krémem tak, abychom dostali kouli – bramboru. Alespoň na hodinu dáme vychladit.

  5. Potahovací hmotu nebo falešný marcipán rozválíme na tenoučký plát a vychlazené brambory jím potahujeme. Brambory řádně vyválíme v kakau a klademe marcipánovým švem dolů do papírových cukrářských košíčků.

Poznámka od kuchařky

Brambory chutnají téměř jako ty kupované, jen je mám maličko velké… Recept mi poskytla kamarádky maminka. Bohužel fotopostup chybí, spěchala jsem.