Bramborový závin s kysaným zelím

64
- reklama -

Suroviny

500 g ve slupce uvařených brambor
150 g hrubé mouky
50 g krupice
1 vejce
sůl
slanina
cibule
Nádivka:
300 g kysaného zelí
50 g másla
300 g klobásy (nebo vařeného uzeného masa)
1 stroužek česneku
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu vyžmýkame a na podusíme na masle.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme.

  3. Klobásu alebo mäso pomelieme a vmiešame do kapusty.

  4. Zemiaky ošúpeme, prelisujeme a s múkou, krupicou, soľou a vajcom vypracujeme cesto.

  5. Zemiakové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik hrúbky 1 cm. Naň rozotrieme plnku a zvinieme.

  6. Závin zabalíme do vlhkého obrúska, konce dobre zviažeme špagátom a vo vode vo väčšej nádobe 30 min varíme.

  7. Potom závin vybalíme z obrúska, režeme na plátky asi 2 cm hrubé.
    Podávame poliate rozpraženou slaninou s cibuľou a zeleninovým šalátom.