
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 400 g vařených a vychladlých brambor
- 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek
- 40 g cibule
- 100 g tvrdého sýru typu ementál
- pažitka
- 3 lžíce zakysané smetany
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička hořčice
- trochu octa – necelé 1/2 lžíce – podle potřeby
- špetka cukru
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na drobné kostičky – používám kráječ na plátky vajec, kdy menší kousky brambor promáčknu vždy 2x obráceně a vzniknou malé hranolky.
-
Okurky nakrájíme na menší kostky, cibuli a pažitku nakrájíme velice jemně a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, vše smícháme. Zbytek ingrediencí si sešleháme malou metličkou do hladké hmoty, přidáme do brambor, vše důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme.
-
Někdy dělám i bez zakysané smetany. Před podáváním necháme vychladit a odležet. Do tohoto základního salátu můžeme přidat na kostky nakrájený trvanlivý salám. Použila jsem Vysočinu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: starší vydání magazínu Albert
Kuchařka: Merylas









