Bramborový švýcarský salát

106
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

400 g vařených a vychladlých brambor
100 g sladkokyselých sterilovaných okurek
40 g cibule
100 g tvrdého sýru typu ementál
pažitka
3 lžíce zakysané smetany
3 lžíce oleje
1 lžička hořčice
trochu octa – necelé 1/2 lžíce – podle potřeby
špetka cukru
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na drobné kostičky – používám kráječ na plátky vajec, kdy menší kousky brambor promáčknu vždy 2x obráceně a vzniknou malé hranolky.

  2. Okurky nakrájíme na menší kostky, cibuli a pažitku nakrájíme velice jemně a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, vše smícháme. Zbytek ingrediencí si sešleháme malou metličkou do hladké hmoty, přidáme do brambor, vše důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme.

  3. Někdy dělám i bez zakysané smetany. Před podáváním necháme vychladit a odležet. Do tohoto základního salátu můžeme přidat na kostky nakrájený trvanlivý salám. Použila jsem Vysočinu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: starší vydání magazínu Albert