
- reklama -
Suroviny
            3 porce
							
    
- 500 g vařených fialových brambor – oloupaných
- cca 100 g řapíkatého celeru – středové řapíky s lístky
- šalotka
- olej
- sůl
- bílý pepř
- dressing dle chuti
Postup přípravy receptu
- 
Vychladlé oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde je zakapeme troškou oleje. 
- 
Přidáme drobně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Celer je nejlepší použít z jeho středu, kde je pro použití do jídel za syrova nejkřehčí a nejjemnější. 
- 
Vše jemně osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Nandáme na talíře nebo do mističek, přelijeme dle chuti studenými omáčkami nebo dresingem, nejlépe ze zakysané smetany či hustého jogurtu nebo smetany v kombinaci s majonézou, ochucené například dijonskou či plnotučnou hořčicí, česnekem nebo zázvorem. To jsou u nás nejvíce osvědčené příchutě. 
- 
Podáváme samostatně nebo jako přílohu ke smaženému či grilovanému masu. 
            Kuchař: recepty73
        
