- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 uvařených brambor ve slupce
- 2 mrkve
- čtvrtka celeru
- 1 petržel
- 4 kyselé okurky
- majonéza
- sůl
- pepř
- ocet
- půlka cibule
- plnotučná hořčice
Postup přípravy receptu
-
Začneme tím, že dáme uvařit brambory ve slupce. Až budou brambory uvařené a vychladlé, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky.
-
Mrkev oloupeme, stejně tak petržel a celer poté nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce s osolenou vodou a lžící octu. Vaříme cca 30 min. Mezitím nakrájíme kyselé okurky taktéž na malé kostičky a cibuli na jemno.
-
Až budeme mít zeleninu uvařenou, scedíme jí a necháme chvilku okapat, poté všechnu nakrájenou a uvařenou zeleninu přidáme k bramborům. Přidáme sůl a pepř, trošku láku z okurek, majonézu, jednu lžičku hořčice a promícháme. Hotový salát dámě odležet do ledničky. A poté podáváme jako přílohu.
Kuchař: Dominik22