Bramborový salát se sušenými rajčaty, olivami a kapary

206
- reklama -

Suroviny

1800 g brambor
4 vejce
150 g sušených rajčat v olivovém oleji
150 g oliv (černé nebo zelené)
kapary podle chuti
Zálivka:
2 bílé jogurty (nebo zakysaná smetana)
1-2 PL olivového oleje
1-2 PL citronové šťávy
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme, po vychladnutí oloupeme, pokrájíme na slabé plátky a vložíme do hlubší misky. Přidáme pokrájená vejce, nasekaná sušená rajčátka, půlky nebo čtvrtky oliv a malé naložené kapary.

  2. Do druhé misky smícháme jogurty nebo zakysanou smetanu. Přimícháme olivový olej, trochu oleje s kořením z rajčátek a citronovou šťávu.

  3. Vše dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, dobře promícháme a nalijeme na bramborovou směs. Je možné tento salát, podobně jako jiné saláty podávat jako teplý bramborový salát.

Poznámka od kuchařky

Sušená rajčátka jsem dělala minulý týden doma a obsahovala kromě olivového oleje také kořeni : oregano, tymián, bazalku, takže využijeme tohoto koření i do tohoto salátu, není potřeba už pak jiná koření kromě soli a pepře přidávat. Můžeme podávat ke smažené rybě, řízkům apod. Je jiný než klasické saláty, vyzkoušela jsem ho poprvé včera, ale moc nám chutnal.