
Suroviny
- 1800 g brambor
- 4 vejce
- 150 g sušených rajčat v olivovém oleji
- 150 g oliv (černé nebo zelené)
- kapary podle chuti
- Zálivka:
- 2 bílé jogurty (nebo zakysaná smetana)
- 1-2 PL olivového oleje
- 1-2 PL citronové šťávy
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme, po vychladnutí oloupeme, pokrájíme na slabé plátky a vložíme do hlubší misky. Přidáme pokrájená vejce, nasekaná sušená rajčátka, půlky nebo čtvrtky oliv a malé naložené kapary.
-
Do druhé misky smícháme jogurty nebo zakysanou smetanu. Přimícháme olivový olej, trochu oleje s kořením z rajčátek a citronovou šťávu.
-
Vše dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, dobře promícháme a nalijeme na bramborovou směs. Je možné tento salát, podobně jako jiné saláty podávat jako teplý bramborový salát.
Poznámka od kuchařky
Sušená rajčátka jsem dělala minulý týden doma a obsahovala kromě olivového oleje také kořeni : oregano, tymián, bazalku, takže využijeme tohoto koření i do tohoto salátu, není potřeba už pak jiná koření kromě soli a pepře přidávat. Můžeme podávat ke smažené rybě, řízkům apod. Je jiný než klasické saláty, vyzkoušela jsem ho poprvé včera, ale moc nám chutnal.