Bramborový salát se strouhanou zeleninou a zakysanou smetanou

93
- reklama -

Suroviny

3000 g brambor
1 menší celer
2 mrkve
1 petržel
4 sladkokyselé okurky
sůl
pepř
3 vejce uvařená natvrdo
500 ml zakysané smetany
3 PL dijonské hořčice
šťáva z citronu nebo na dochucení trochu láku z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, pokrájíme přes kolečko na malé kostičky, smícháme s nastrouhanou uvařenou zeleninou, nastrouhanými okurkami a nastrouhanými uvařenými vychladlými vejci.


    Zobrazit celý recept

  2. Přimícháme dijonskou hořčici se zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme a dáme do chladu. Dochutíme šťávou z citronu nebo lákem z okurek.

Poznámka od kuchařky

Můžeme přidat i svoji oblíbenou majonézu (dávám někdy domácí majonézu podle zdejších receptů nebo tofunézu – zdravou majonézu, ale není nutné), ale množství majonézy pak nikdy nepíši, odvíjí se vše podle konzistence a chuti salátu, která je pokaždé jiná -(podle množství a chuti přidaných surovin). V létě přidávám do salátu nakrájené salátové okurky a čerstvý kopr se zakysankou).

Dělám salát někdy tak, tak, že polovinu salátu smíchám pro sebe s jogurtem a pro manžela druhou polovinu salátu smíchám s domácí majonézou.