Bramborový salát s výtečnou zálivkou zvanou Blebajs

83
- reklama -

Suroviny

2 dl vody
1 vejce
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce octa
3 lžíce cukru
špetka soli
1 velká majonéza

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšlehat ve vodě, přišlehat ocet, hořčici, cukr, sůl a dát pomalu (mírně) vařit a neustále míchat do zhoustnutí.

  2. Až to začne houstnout a čpět, stáhnout, vychladit. Potom smíchat s majolkou, je možné jí dát dle chuti méně, či přidat. Množství zálivky je na 4-5 kg salátu.

  3. Salát je vláčný, šťavnatý a nemá zatuhlou konzistenci. P.s¨S. Mně už jinej ani nechutná;o)

Poznámka od kuchařky

autorem báječné zálivky, které se u nás slengově říká BLEBAJS, je rodina mého manžela, sem dobře věděla, kam se vdávám. :-))

P.S. Mně už jinej ani nechutná;o)