
- reklama -
Suroviny
- 2 dl vody
- 1 vejce
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce octa
- 3 lžíce cukru
- špetka soli
- 1 velká majonéza
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšlehat ve vodě, přišlehat ocet, hořčici, cukr, sůl a dát pomalu (mírně) vařit a neustále míchat do zhoustnutí.
-
Až to začne houstnout a čpět, stáhnout, vychladit. Potom smíchat s majolkou, je možné jí dát dle chuti méně, či přidat. Množství zálivky je na 4-5 kg salátu.
-
Salát je vláčný, šťavnatý a nemá zatuhlou konzistenci. P.s¨S. Mně už jinej ani nechutná;o)
Poznámka od kuchařky
autorem báječné zálivky, které se u nás slengově říká BLEBAJS, je rodina mého manžela, sem dobře věděla, kam se vdávám. :-))
P.S. Mně už jinej ani nechutná;o)
Kuchařka: srettka