
- reklama -
Suroviny
- 400 g uvařených brambor
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 1 lžíce dijonské hořčice
- olej – např. slunečnicový
- bílý vinný ocet
- 1 šalotka
- kapary
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- pažitka
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
Vejce oloupeme a oddělíme žloutky a bílky.
Do vyšší mixovací nádoby dáme žloutky, trochu octa, sůl, pepř, hořčici a nalijeme olej tak, aby byly žloutky potopené.
Vše rozmixujeme. Je-li vzniklá “ majonéza „, příliš hustá, přidáme olej.
Zbylé bílky nasekáme nadrobno. -
V míse promícháme brambory s připraveným dressingem, přidáme jemně nakrájenou šalotku, bílky, kapary, pažitku a petrželku. Je-li třeba dochutíme solí a pepřem.
Kuchařka: maris