Bramborový salát s ředkvičkami

95
- reklama -

Suroviny
2 – 3 porce

500 g vařených brambor
250-300 g ředkviček
1 větší červená cibule
100 g majonézy nebo zakysané smetany
20 g hořčice plnotučné nebo dijonské
sůl
pepř mletý
lák z okurek nebo feferonek

Postup přípravy receptu

  1. Vařené, oloupané, vychladlé brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme oloupanou červenou cibuli pokrájenou na slabé plátky nebo půlplátky a ředkvičky, pokrájené buď na plátky nebo kostičky. Osolíme a opepříme, promícháme.

  2. Majolku nebo zakysanku (nebo jejich kombinaci) promícháme s hořčicí a dle potřeby zředíme lákem. Pak vlijeme do bramborovo-ředkvičkového salátu, promícháme a můžeme podávat.

  3. Podáváme buď samostatně, kdy na talíři můžeme salát doplnit čtvrtinkami vařených vajec, nebo salát podáváme ke smaženým nebo grilovaným pokrmům (řízky, tvarůžky, karbanátky, steaky…)