- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 1 svazek řapíkatého celeru
- 3 jablka
- 1 cibule
- 3 sterilované okurky
- 225 ml majonézy light Hellmann’s (malá sklenička)
- lák z okurek nebo ocet
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka 20-30 minut.
-
Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky – protlačíme přes sítko. K bramborám přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná jablka, očištěný řapíkatý celer, cibuli i okurky. Do salátu vlijeme trochu vody z okurek nebo 1 lžíci octa. Dále přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a důkladně salát promícháme.
-
Pro lehčí variantu můžeme majonézu úplně vynechat a nebo vmíchat jen 100 g, aby se to jen lehce „obalilo“.
Kuchařka: mattahaj