Bramborový salát s řapíkatým celerem a jablkem

57
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
1 svazek řapíkatého celeru
3 jablka
1 cibule
3 sterilované okurky
225 ml majonézy light Hellmann’s (malá sklenička)
lák z okurek nebo ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka 20-30 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky – protlačíme přes sítko. K bramborám přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná jablka, očištěný řapíkatý celer, cibuli i okurky. Do salátu vlijeme trochu vody z okurek nebo 1 lžíci octa. Dále přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a důkladně salát promícháme.

  3. Pro lehčí variantu můžeme majonézu úplně vynechat a nebo vmíchat jen 100 g, aby se to jen lehce „obalilo“.