
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 4-5 ks vařených brambor – nejlépe salátové nebo nové
- 1/2 okurky salátové
- 1 lžíce kopru čerstvě nasekaného
- 1 šalotka nebo menší bílá cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Středně velké vychladlé brambory uvařené ve slupce oloupeme, můžeme je přepůlit nebo rozčtvrtit a pokrájíme je na slabé plátky. Dáme do mísy, osolíme a zakapeme olejem. Přidáme omytou na tenké plátky pokrájenou okurku (loupat jí není nutné), jemně pokrájenou malou šalotku, jemně nasekaný čerstvý kopr a pepř dle chuti. Vše promícháme a můžeme podávat.
-
Salát můžeme podávat jak vychladlý, tak i pokojové teploty.
Podáváme ke grilovanému nebo smaženému masu, rybám… nebo i samostatně jako bezmasý pokrm.
Kuchař: recepty73