Bramborový salát s klobásou

57
- reklama -

Suroviny

800 g brambor
400 g klobásy
2 cibule
50 g anglické slaniny
asi 200 g sterilovaných okurek
6 lžic bílého vinného octa
1/4 l vývaru
sůl
1 lžíce středně ostré hořčice
pepř
1 svazek kopru
2 lžíce tekutého medu

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme, narežeme ich na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na panvici opražíme na kocky narezanú slaninu a pridáme ju k zemiakom.

  3. Do výpeku dáme ocot,vývar a nasekanú cibuľu a dusíme, kým cibuľa nebude sklovitá.

  4. Osolíme, okoreníme a horúcou zálievkou prelejeme zemiaky.

  5. Potom primiešame na plátky narezanú klobásu a na kocky narezané uhorky a zakrytý šalát necháme aspoň 30 min rozležať.

  6. Kôpor nasekáme a zmiešame s horčicou a medom. Nalejeme na šalát a v prípade potreby ešte dochutíme.