- reklama -
Suroviny
- 800 g brambor
- 400 g klobásy
- 2 cibule
- 50 g anglické slaniny
- asi 200 g sterilovaných okurek
- 6 lžic bílého vinného octa
- 1/4 l vývaru
- sůl
- 1 lžíce středně ostré hořčice
- pepř
- 1 svazek kopru
- 2 lžíce tekutého medu
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme, narežeme ich na plátky.
-
Na panvici opražíme na kocky narezanú slaninu a pridáme ju k zemiakom.
-
Do výpeku dáme ocot,vývar a nasekanú cibuľu a dusíme, kým cibuľa nebude sklovitá.
-
Osolíme, okoreníme a horúcou zálievkou prelejeme zemiaky.
-
Potom primiešame na plátky narezanú klobásu a na kocky narezané uhorky a zakrytý šalát necháme aspoň 30 min rozležať.
-
Kôpor nasekáme a zmiešame s horčicou a medom. Nalejeme na šalát a v prípade potreby ešte dochutíme.
Kuchařka: tejaja