Bramborový salát s grilovanou zeleninou

63
- reklama -

Suroviny
2 porce

4 ks vařených brambor
čerstvá zelenina : cuketa, paprika, pórek, řapíkatý celer, lilek…
grilovací koření
olej
sůl nebo sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky či nudličky a dáme do mísy. Použít můžeme i vařené brambory, které nám zbyly od oběda.


    Zobrazit celý recept

  2. Zeleninu volíme dle vlastní chuti a množství by mělo být zhruba takové nebo o něco málo menší, než máme množství brambor. Tu očistíme, okořeníme a na grilu potřeném slaninou či olejem ogrilujeme dozlatova. Po ogrilování ji necháme na talíři částečně zchladnout, pokrájíme na menší kousky a společně se šťávou, která se ze zeleniny uvolnila na talířek, přidáme k pokrájeným bramborám. Osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou a můžeme podávat.

  3. Salát můžeme podávat buď čerstvě připravený nebo ho můžeme vychladit. Podáváme samostatně jako bezmasý pokrm nebo ke grilovanému, pečenému či smaženému masu.