
- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg brambor uvařených ve slupce den předem
- 3 vejce uvařené natvrdo
- 1 malá čínské zelí
- 1 mrkev uvařená
- 1 cibule – já měla červenou
- majonéza nebo napůl s jogurtem
- sůl, pepř
- lžíce hořčice
- majonéza:
- 150 ml slunečnicového oleje
- 1 vejce
- lžička francouzské hořčice
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžičky octu
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
-
Brambory, vejce, zelí, cibuli nakrájíme na kostky a promícháme.
-
Přidáme majonézu, hořčici a koření. Zamícháme a necháme chvíli uležet.
-
Na majonézu potřebujeme úzkou nádobu, do které dáme všechny přísady.
-
Ponorným mixérem pomalu táhneme zdola nahoru.
Poznámka od kuchařky
Salát se hodí ke všem pečeným nebo smaženým masům.
Fotka nic moc prostě ten salát mobilem nějak nešel vyfotit.
Kuchařka: mika59