Bramborový salát s čínským zelím a domácí majonézou

71
- reklama -

Suroviny

0,5 kg brambor uvařených ve slupce den předem
3 vejce uvařené natvrdo
1 malá čínské zelí
1 mrkev uvařená
1 cibule – já měla červenou
majonéza nebo napůl s jogurtem
sůl, pepř
lžíce hořčice
majonéza:
150 ml slunečnicového oleje
1 vejce
lžička francouzské hořčice
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky octu
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, vejce, zelí, cibuli nakrájíme na kostky a promícháme.

  2. Přidáme majonézu, hořčici a koření. Zamícháme a necháme chvíli uležet.

  3. Na majonézu potřebujeme úzkou nádobu, do které dáme všechny přísady.

  4. Ponorným mixérem pomalu táhneme zdola nahoru.

Poznámka od kuchařky

Salát se hodí ke všem pečeným nebo smaženým masům.

Fotka nic moc prostě ten salát mobilem nějak nešel vyfotit.