Bramborový salát s čerstvým hráškem a uzeným masem

49
- reklama -

Suroviny

500 g brambor ( nejlépe nových )
200 g vařeného uzeného masa
2 hrsti vyloupaného čerstvého hrášku
1 lžíce dijonské hořčice
olej
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
cibulková nať
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je.
    Uzené maso i připravené brambory nakrájíme na kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hlubší misky dáme lžíci dijonské hořčice a přiléváme tenkým pramínkem, za stálého šlehání metličkou, olej. Vznikne nám hustší zálivka.

  3. V míse promícháme brambory a maso s hráškem. Osolíme, dochutíme pepřem a přidáme hořčičnou zálivku.
    Doplníme jemně krájenou cibulkovou natí a petrželkou.