
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 4 vejce vařená natvrdo
- 1 palice česneku
- 1 PL olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na slabé plátky
- sůl
- pepř
- Na Ančovičkový dresink:
- 8 Ančoviček
- 2 KL Kapar
- šťáva z 1/2 citrónu
- 1 PL nastrouhané kůry z citrónu
- 200 g majonézy
Postup přípravy receptu
-
Česnek rozpůlíme, zakápneme olivovým olejem, dáme na plech, nebo alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 min.
-
Po upečení ho necháme vychladnout a vytlačíme ze slupek. Oloupané brambory nakrájíme na kostky velikosti sousta.
-
Přísady na dresink rozmixujeme dohladka.
-
Brambory dáme do mísy a opatrně je smícháme s dresinkem.
-
Dále přidáme nakrájená vejce, cibuli, pečený česnek, podle chuti dosolíme, dopepříme a znovu opatrně promícháme.
-
Necháme uležet a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Albert březen 2013
PL-polévková lžíce,
KL-kávová lžička,
Kuchařka: suslajda