
Suroviny
- Salát:
- 1.5 kg brambor
- 1 velká cibule
- ½ menšího celeru
- 2 mrkve
- hrst hrášku
- ½ sklenice nakládaných okurek
- 1 menší sklenici majonéza Hellmanns
- 5 vajec
- sůl
- ocet
- cukr
- Ryba:
- porce tresky či jiné ryby
- vejce
- mouka polohrubá
- strouhanka
- sůl
- pepř bílý
- olej
- citron
Postup přípravy receptu
-
Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo.
-
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě do měkka a nakrájíme na drobné kostičky.
-
Cibuli dáme vařit do cca 2 dl vody, přidáme sůl, cukr, ocet (množství záleží na chuti, zda chceme kyselejší, či sladší zálivku, já během vaření ochutnávám a i několikrát přidávám to či ono, až je chuť zálivky, jak já chci).
Vaříme, až se voda zredukuje na polovinu a hustotou připomíná sirup. Necháme částečně vychladnout. -
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, přelijeme cibulovou zálivkou, přidáme pokrájené okurky, mrkev, celer, hrášek, majonézu, vše promícháme. Nakonec opatrně přidáme pokrájené vejce.
-
Tresku opláchneme, ubrouskem osušíme, osolíme, lehce opepříme, obalíme v trojobale (mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme.
-
Servírujeme zdobené okurkou nebo něčím zeleným a rybu kouskem citronu.








