
- reklama -
Suroviny
- 3 pevné cukety
- 1 cibule
- 1 jablko
- 1 větší mrkev
- 1/4 celeru
- 2 vejce na tvrdo
- kyselé okurky dle chuti
- pokud libo, šunku nebo gothaj
- majonéza
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cukety, mrkev a celer dáme vařit na páru. Cuketu je lepší nechat vcelku, jinak nasákne moc vodou a salát bude příliš řídký.
-
Ostatní ingredience nakrájíme na drobné kostičky tak, jak jsme zvyklí u klasického bramborového salátu.
-
Uvařenou zeleninu na skus necháme zcela vychladnout a poté ji pokrájenou přidáme k salátu. Osolíme, opepříme a vmícháme majonézu. Promíchané necháme uležet v lednici.
Poznámka od kuchařky
Tento vynikající salát připravovala v pořadu VIP prostřeno Lenka Holas Kořínková. Doporučuji k vyzkoušení, je to odlehčená verze klasiky.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea