Bramborový salát a kuřecí řízek

59
- reklama -

Suroviny
6 porcí

2 kg brambor
4 mrkve
sterilovaný hrášek
350 g okurek v sladkokyselém nálevu
6 vejec
1 velký jogurt
1 Majolka®
pepř
sůl
lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce, necháme je vychladnout a oloupané je promačkáme sítkem na brambory na kostičky do větší mísy. Dále uvaříme mrkev do poloměkka, vajíčka na tvrdo, na drobno nakrájíme a i s hráškem dáme do mísy.


    Zobrazit celý recept

  2. Okurky prolisujeme také přes sítko a nálev necháme zatím stranou. Dochutíme solí a pepřem, vše promícháme, přidáme majolku a jogurt a 1-2 lžíce polotučné hořčice podle chuti. Na závěr lák z okurek postupně rozlíváme do mísy a vše důkladně promícháme.

  3. A k tomu už jen obalit kuřecí maso v hladké mouce, vajíčku a strouhance, dát na pánev a vynikající oběd je na světě.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/