
- reklama -
Suroviny
- 8 brambor
- 2/3 velké zakysané smetany
- 2 plátky másla
- střední cibule
- 120 g tvrdého sýra
- sůl
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
Mladé brambory jen pod vodou očistíme kartáčkem, starší oloupeme a nakrájíme je na plátky. Sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji se zakysanou smetanou, do které jsme přidali rozpuštěný plátek másla.
-
Druhým plátkem másla vymažeme pekáček a rozložíme do něj plátky brambor. Osolíme, pokmínujeme, potřeme zakysankou s cibulí, posypeme sýrem a upečeme (190°C/45-50 minut).
Poznámka od kuchařky
Recept ze stránek http://chillin.sk Množství surovin je přibližné, pokud máte rádi výraznější chuť, můžete do smetany přimíchat i oblíbené koření.
Kuchařka: cathleen









