Bramborový nákyp s mletým masem

89
- reklama -

Suroviny
6 porcí

500 g mletého masa
cca 1 kg uvařených brambor ve slupce
1 menší cibule
3 stroužky česneku
majoránka
mletá paprika
sůl
pepř
drcený kmín
Vegeta
2 menší hrsti hrubé mouky
1 malá hrst strouhanky
1 smetana na vaření
3-4 PL sýrové omáčky v prášku
20 dkg tvrdého sýru
100 g taveného sýra
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme v misce s majoránkou, solí, špetkou drc. kmínu, pepřem, paprikou a prolis. česnekem.

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ochucené mleté maso. Mícháme, dusíme, dokud se nezačne rozpadat. Odstavíme z plotýnky.

  3. Pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

  4. Brambory nastrouháme nahrubo, v misce je promícháme se solí, špetkou pepře a mlet. papriky, majoránkou, drc. kmínem, hrubou moukou a strouhankou.

  5. Vzniklou hmotu si opticky rozdělíme na 2 části.

  6. První část dáme na dno pekáčku, rovnoměrně po celém dnu. Na to dáme mleté maso, na maso položíme plátky tav. sýra. Na sýr rozložíme zbytek brambor.

  7. Ve smetaně rozmícháme trochu vegety, pepře a sýrovou omáčku . Vzniklou směsí zalijeme po celém povrchu nákyp. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  8. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180° cca 30-40 minut – sýr zezlátne.