
Suroviny
6 porcí
- 500 g mletého masa
- cca 1 kg uvařených brambor ve slupce
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- Vegeta
- 2 menší hrsti hrubé mouky
- 1 malá hrst strouhanky
- 1 smetana na vaření
- 3-4 PL sýrové omáčky v prášku
- 20 dkg tvrdého sýru
- 100 g taveného sýra
- olej
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme v misce s majoránkou, solí, špetkou drc. kmínu, pepřem, paprikou a prolis. česnekem.
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ochucené mleté maso. Mícháme, dusíme, dokud se nezačne rozpadat. Odstavíme z plotýnky.
-
Pekáček vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
-
Brambory nastrouháme nahrubo, v misce je promícháme se solí, špetkou pepře a mlet. papriky, majoránkou, drc. kmínem, hrubou moukou a strouhankou.
-
Vzniklou hmotu si opticky rozdělíme na 2 části.
-
První část dáme na dno pekáčku, rovnoměrně po celém dnu. Na to dáme mleté maso, na maso položíme plátky tav. sýra. Na sýr rozložíme zbytek brambor.
-
Ve smetaně rozmícháme trochu vegety, pepře a sýrovou omáčku . Vzniklou směsí zalijeme po celém povrchu nákyp. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180° cca 30-40 minut – sýr zezlátne.









