Bramborový makovník s celým mákem

61
- reklama -

Suroviny
velký plech

400 g vařených,nastrouhaných brambor ( studené)
400 g hrubé mouky
200 g celého máku
300 g cukru krupice
200 g rozpuštěné Hery
3 dcl mléka
špetka soli
špetka skořice mleté
lžíce rumu
2 prášky do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do vyššího plechu, vyloženého pečicím papírem.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme při 180°C zhruba 20 minut – vyzkoušíme špejlí.

  3. Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou), nebo jen posypat cukrem.

Poznámka od kuchařky

Je možné vmíchat dvě lžíce rybízové marmelády – v tom případě ubereme mléko.

Vajíčka tam opravdu nejsou.

Celý mák krásně křupe 🙂