
- reklama -
Suroviny
velký plech
- 400 g vařených,nastrouhaných brambor ( studené)
- 400 g hrubé mouky
- 200 g celého máku
- 300 g cukru krupice
- 200 g rozpuštěné Hery
- 3 dcl mléka
- špetka soli
- špetka skořice mleté
- lžíce rumu
- 2 prášky do pečiva
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny najednou dobře promícháme a těsto dáme do vyššího plechu, vyloženého pečicím papírem.
-
Pečeme při 180°C zhruba 20 minut – vyzkoušíme špejlí.
-
Po upečení můžeme polít polevou (čokoládovou nebo citronovou), nebo jen posypat cukrem.
Poznámka od kuchařky
Je možné vmíchat dvě lžíce rybízové marmelády – v tom případě ubereme mléko.
Vajíčka tam opravdu nejsou.
Celý mák krásně křupe 🙂
Kuchařka: hemriettas