Bramborový Kuba po plzeňsku

56
- reklama -

Suroviny

750 g brambor
hrst sušených hub
3-4 stroužky česneku
majoránka
200 ml mléka
1 polévková lžíce másla nebo sádla
sůl
pepř
špetka mletého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nahrubo nastrouháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme, okořeníme ještě špetkou sušeného zázvoru, majoránkou, přidáme máslo nebo sádlo, předem chvilku povařené houby, promícháme a zalijeme mlékem. Směs dáme do vymyzaného pekáčku a dáme péct na 200°C.

  3. Vždy, když se utvoří na povrchu kůrčička, promícháme, aby se nám směs hezky propekla.

  4. Nakonec opečeme ještě zvrchu.

Poznámka od kuchařky

Můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako variaci na bramborovou přílohu.

Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z