- reklama -
Suroviny
- 750 g brambor
- hrst sušených hub
- 3-4 stroužky česneku
- majoránka
- 200 ml mléka
- 1 polévková lžíce másla nebo sádla
- sůl
- pepř
- špetka mletého zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
-
Osolíme, opepříme, okořeníme ještě špetkou sušeného zázvoru, majoránkou, přidáme máslo nebo sádlo, předem chvilku povařené houby, promícháme a zalijeme mlékem. Směs dáme do vymyzaného pekáčku a dáme péct na 200°C.
-
Vždy, když se utvoří na povrchu kůrčička, promícháme, aby se nám směs hezky propekla.
-
Nakonec opečeme ještě zvrchu.
Poznámka od kuchařky
Můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako variaci na bramborovou přílohu.
Nejlepší recepty z české kuchyně od A do Z
Kuchařka: 1974andrea