Bramborovy krem s arasidovym maslem

59
- reklama -

Suroviny

150 g sladkých brambor – bataty
200 g brambor
1 cibule
1 litr vývaru (já měla krůtí)
2 lžíce arašídového másla
1/2 lžička drceného kmínu
hrstka drobné posekaného koriandru
olivový olej
sůl a pepř
cizrna a mletá paprika na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrajenou cibuli nechame na olivovem oleji zesklovatet, pridame na kosticky nakrajene bataty i brambory a lehce orestujeme.

  2. Pridame arasidove maslo a za staleho michani nechame rozpustit. Prilijeme vyvar, pridame kmin, prikryjeme poklickou a varime do mekka. Nakonec pridame koriandr.

  3. Ponornym mixerem nebo ve food procesoru dohladka rozmixujeme. Polevku servirujeme s cizrnou a mletou paprikou.

Poznámka od kuchařky

Polevka je jednoducha na pripravu a chut arasidoveho masla prekvapi. Ja osobne arasidove maslo nejim, pouze manzel a deti, ale v polevce mi chutnalo. Chute jsou vyvazene. Zajimava zmena.