
- reklama -
Suroviny
- 150 g sladkých brambor – bataty
- 200 g brambor
- 1 cibule
- 1 litr vývaru (já měla krůtí)
- 2 lžíce arašídového másla
- 1/2 lžička drceného kmínu
- hrstka drobné posekaného koriandru
- olivový olej
- sůl a pepř
- cizrna a mletá paprika na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrajenou cibuli nechame na olivovem oleji zesklovatet, pridame na kosticky nakrajene bataty i brambory a lehce orestujeme.
-
Pridame arasidove maslo a za staleho michani nechame rozpustit. Prilijeme vyvar, pridame kmin, prikryjeme poklickou a varime do mekka. Nakonec pridame koriandr.
-
Ponornym mixerem nebo ve food procesoru dohladka rozmixujeme. Polevku servirujeme s cizrnou a mletou paprikou.
Poznámka od kuchařky
Polevka je jednoducha na pripravu a chut arasidoveho masla prekvapi. Ja osobne arasidove maslo nejim, pouze manzel a deti, ale v polevce mi chutnalo. Chute jsou vyvazene. Zajimava zmena.
Kuchařka: aisha