Bramborový koláč francouzský

79
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
150 g eidam
150 g uzený sýr (eidam)
250 g točeného salámu
1 pikantní klobása
200 g slanina
30 g másla
3 lžičky oleje
1 velká cibule
česnek
mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrové, oloupané a umyté brambory nastrouháme na tenké plátky na okurkovém struhadle a dáme vysušit.


    Zobrazit celý recept

  2. Uzeniny nakrájíme na kostičky a promícháme se sýrem, který nastrouháme nahrubo.

  3. Cibuli nakrájíme an tenké plátky, česnek také na plátky.

  4. Zapékací mísu vymastíme máslem, pokapeme olejem, prosolíme a na dno úhledně naskládáme nahusto vrstvu brambor.

  5. Přidáme mix uzenin se sýrem, cibuli, česnek, osolíme a klademe další hustou vrstvu brambor a střídáme s uzeninami, cibulí a s česnekem. každou vrstvu brambor osolíme a opepříme.

  6. Poslední vrstvu musí tvořit brambory.

  7. Navrch dáme plátek másla a zakryté pečeme v troubě asi 45 minut na 200°C. Poté odkryjeme víko a pečeme asi 20-30 minut při 170°C aby se všechna voda odpařila.

Poznámka od kuchařky

Podáváme jako samostatné jídlo, nebo doplníme čerstvým zeleninovým salátem, nebo dušenou zeleninou. Lze pojmout i jako přílohu k masu.

Dobrou chuť :o)