Bramborový knedlík plněný houbovou směsí

52
- reklama -

Suroviny

Na knedlíky:
800 g brambor vařených ve slupce
100 g krupice
1-2 vejce
špetka soli
asi 250 g hrubé mouky
Na náplň:
250 g čerstvých hub (můžou být i sterilované)
sůl
2 cibule
3 lžíce sádla
1 kávová lžička sušeného tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň do knedlíků. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky (pokud použijeme sterilované, propláchneme je, necháme okapat a také je pokrájíme).


    Zobrazit celý recept

  2. Jednu cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na lžíci sádla na pánvi. Přidáme houby, osolíme je a podusíme do měkka. Ke konci je dochutíme tymiánem a necháme vychladnout.

  3. Brambory si uvaříme ve slupce do měkka. Necháme je vychladnout a pak je nastrouháme na jemno. Zasypem krupicí důkladně propracujeme. Přidáme sůl, vejce a mouku a vypracujem tužší těsto. Z těsta uděláme váleček, rozdělíme ho na menší kousky a z každého kousku uděláme placičku. Dáme trochu houbové náplně a zabalíme. Knedlíky vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut.

  4. Zbývající cibuli nakrájíme na kolečka (měsíčky) a na zbývajícím sádle ji osmažíme pěkně do zlatova. Uvařené knedlíky naservírujeme na talíř a posypeme osmaženou cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Tímto receptem jsem se inspirovala v časopise „Rytmus života“-Zimní inspirace. Přeju dobrou chuť, je to vynikající.