Bramborový guláš s uzeninou

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 PL sádla
2 velké nadrobno nakrájené cibule
1 ČL kmínu
1 PL sladké mleté papriky
asi 1 l vody nebo vývaru
5 velkých brambor – oloupat a nakrájet na kostky
1 pikantní klobása – nakrájet na kousky
majoránka – promnout v dlani
1 stroužek česneku – utřít
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestovat cibuli, přidat kmín, promíchat a nechat provonět, potom přidat mletou papriku, zamíchat a hned zalít trochou vody, aby se paprika nespálila a nezhořkla.

  2. Přidat kostky brambor, osolit, zalít vodou nebo vývarem tak, aby brambory byly ponořené a vařit do změknutí brambor (cca 20 min).

  3. Chvíli před koncem vaření vložit klobásu, okořenit majoránkou, pepřem a česnekem.
    Je-li guláš moc řídký, je možné ho zahustit trochou jíšky a nechat provařit, nebo několik kousků brambor vyndat, rozmačkat (stačí vidličkou) a vrátit do guláše.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád, může ke konci vaření přidat trochu rajčatového protlaku nebo kečupu.