
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 PL sádla
- 2 velké nadrobno nakrájené cibule
- 1 ČL kmínu
- 1 PL sladké mleté papriky
- asi 1 l vody nebo vývaru
- 5 velkých brambor – oloupat a nakrájet na kostky
- 1 pikantní klobása – nakrájet na kousky
- majoránka – promnout v dlani
- 1 stroužek česneku – utřít
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestovat cibuli, přidat kmín, promíchat a nechat provonět, potom přidat mletou papriku, zamíchat a hned zalít trochou vody, aby se paprika nespálila a nezhořkla.
-
Přidat kostky brambor, osolit, zalít vodou nebo vývarem tak, aby brambory byly ponořené a vařit do změknutí brambor (cca 20 min).
-
Chvíli před koncem vaření vložit klobásu, okořenit majoránkou, pepřem a česnekem.
Je-li guláš moc řídký, je možné ho zahustit trochou jíšky a nechat provařit, nebo několik kousků brambor vyndat, rozmačkat (stačí vidličkou) a vrátit do guláše.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád, může ke konci vaření přidat trochu rajčatového protlaku nebo kečupu.
Kuchařka: Nadja