![Bramborový guláš s klobásou_5ffac4ca3a1e2.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/bramborovy-gulas-s-klobasou_5ffac4ca2d29e.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g brambor
- 2 cibule (větsí)
- 5 lžic oleje
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžicky drceného kmínu
- 5 g mleté papriky
- 80 g leča (můze být z konzervy)
- sůl
- 250 g paprikové klobásy
Postup přípravy receptu
-
Brambory po oloupaní opláchněte a nakrájejte na větší kostky. Oloupané cibule nakrájejte na drobno a dozlatova osmahněte na oleji. Přidejte utřený česnek, kmín, papriku.
-
Promíchejte, podlijte trochou vody a povařte. Brambory vložte do základové šťávy, přidejte lečo a zalijte vodou. Osolte a pomalu vařte do měkka.
-
Na zbylém oleji opečte klobásu nakrájenou na silnější kolečka. Jakmile jsou brambory poloměkké, vložte ji do guláše a dovařte.
Poznámka od kuchařky
1 porce ma priblizne 2004 kj
Kuchařka: migelina