Bramborový guláš s klobásou

66
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g brambor
2 cibule (větsí)
5 lžic oleje
1 stroužek česneku
1/2 lžicky drceného kmínu
5 g mleté papriky
80 g leča (můze být z konzervy)
sůl
250 g paprikové klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory po oloupaní opláchněte a nakrájejte na větší kostky. Oloupané cibule nakrájejte na drobno a dozlatova osmahněte na oleji. Přidejte utřený česnek, kmín, papriku.


    Zobrazit celý recept

  2. Promíchejte, podlijte trochou vody a povařte. Brambory vložte do základové šťávy, přidejte lečo a zalijte vodou. Osolte a pomalu vařte do měkka.

  3. Na zbylém oleji opečte klobásu nakrájenou na silnější kolečka. Jakmile jsou brambory poloměkké, vložte ji do guláše a dovařte.

Poznámka od kuchařky

1 porce ma priblizne 2004 kj