Bramborový guláš s hlívou ústřičnou

93
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g hlívy ústřičné
500 g brambor
1 cibule (větší)
1 maďarská klobása
1 lžíce gulášového koření
2 lžičky hladké mouky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hlívu nakrájenou na kostky, osolíme a chvilku restujeme.

  2. Potom přilijeme trochu vody, přikryjeme a za občasného míchání dusíme. Pak přidáme gulášové koření, nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené ve vodě. Přikryté vaříme do změknutí brambor.

  3. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Přidáme nakrájenou klobásu, případně ještě dochutíme.