
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g hlívy ústřičné
- 500 g brambor
- 1 cibule (větší)
- 1 maďarská klobása
- 1 lžíce gulášového koření
- 2 lžičky hladké mouky
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hlívu nakrájenou na kostky, osolíme a chvilku restujeme.
-
Potom přilijeme trochu vody, přikryjeme a za občasného míchání dusíme. Pak přidáme gulášové koření, nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené ve vodě. Přikryté vaříme do změknutí brambor.
-
V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme. Přidáme nakrájenou klobásu, případně ještě dochutíme.
Kuchařka: HankaPu