Bramborový guláš na pivě

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

50 g anglické slaniny
2 PL oleje
2 velké cibule
2 stroužky česneku
300 g vepřové plece
1 ČL sladké papriky
400 ml světlé pivo 10´
750 g brambor
4 rajčata
sůl
pepř
1 ČL majoránky
200 g sterilované kukuřice
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso a za častého míchání opečeme.

  2. Zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme pivem a dusíme zvolna pod pokličkou asi 10 minut. Pak vmícháme na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka.

  3. Nakonec přidáme scezenou kukuřici a ještě krátce prohřejeme. Guláš podáváme posypaný nasekanou petrželkou nebo pažitkou s chlebem nebo teplou bagetou.

Poznámka od kuchařky

Tip: Bramborový guláš na pivě můžeme připravit také z hovězího nebo jehněčího masa, popř. s klobásou.