
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 50 g anglické slaniny
- 2 PL oleje
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g vepřové plece
- 1 ČL sladké papriky
- 400 ml světlé pivo 10´
- 750 g brambor
- 4 rajčata
- sůl
- pepř
- 1 ČL majoránky
- 200 g sterilované kukuřice
- petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou slaninu osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme na kostky nakrájené maso a za častého míchání opečeme.
-
Zasypeme mletou paprikou, promícháme, podlijeme pivem a dusíme zvolna pod pokličkou asi 10 minut. Pak vmícháme na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájená rajčata, osolíme, okořeníme a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka.
-
Nakonec přidáme scezenou kukuřici a ještě krátce prohřejeme. Guláš podáváme posypaný nasekanou petrželkou nebo pažitkou s chlebem nebo teplou bagetou.
Poznámka od kuchařky
Tip: Bramborový guláš na pivě můžeme připravit také z hovězího nebo jehněčího masa, popř. s klobásou.
Kuchařka: Bahula