- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kuřecí prso
- 1 střední cibule
- 4 střední brambory
- česnek dle chuti
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička červené papriky
- 2 lžičky rajského protlaku
- 1 bujón (sůl)
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička sušené petrželky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky.
-
Na oleji osmažíme cibuli do sklovita a poté na ní opékáme nakrájené kuřecí maso, dokud není měkké. Přidáme pepř, kmín, papriku, protlak, promícháme a zalijeme trochou teplé vody.
-
Dále do guláše přidáme brambory, česnek, bujón, přiklopíme a dusíme asi 15 minut, až jsou brambory skoro měkké.
-
V nepatrném množství vody rozmícháme lžičku mouky a bramborový guláš chvíli povaříme, dosolíme, ochutíme majoránkou a sušenou petrželkou.
Kuchařka: JanaB1