- reklama -
Suroviny
- 150 ml vody
- lžička cukru
- 400 g strouhaných vařených brambor
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky soli
- lžíce oleje
- 100 g žitné celozrnné mouky jemné
- 380-400 g hladké mouky
- 20 g droždí
Postup přípravy receptu
-
Z vlažné vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Necháme ho nakynout, pak vytvarujeme bochník a ten na plechu s papírem necháme znovu vykynout.
-
Pomašlujeme vejcem s vodou a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/45-55 min).
-
Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.
Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.
Poznámka od kuchařky
Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen