Bramborový chleba III.

38
- reklama -

Suroviny

150 ml vody
lžička cukru
400 g strouhaných vařených brambor
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
lžíce oleje
100 g žitné celozrnné mouky jemné
380-400 g hladké mouky
20 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažné vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Necháme ho nakynout, pak vytvarujeme bochník a ten na plechu s papírem necháme znovu vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Pomašlujeme vejcem s vodou a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/45-55 min).

  3. Chleba na fotce není pomašlovaný ničím.
    Tekutin je v těstě málo, protože bramborami těsto řídne.

Poznámka od kuchařky

Chlebík je mechový, měkký, dobrý i druhý a třetí den a velice dobře se krájí.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/