
Suroviny
- 4 brambory
- plechovka cizrny (400 g)
- máslo
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky sušené citronové kůry
- 1 lžička mletého zázvoru
- 165 ml kokosového mléka
- sůl
- 5 cm kousek pórku
- čerstvý koriandr
Postup přípravy receptu
-
Na troše másle zpěníme kmín a citronovou kůru, vmícháme kurkumu a mletý zázvor, zalijeme kokosovým mlékem a 1 dcl vody, osolíme a vložíme brambory nakrájené na kostičky. Uvaříme doměkka a vmícháme zcezenou cizrnu.
-
Část brambor a cizrnu odebereme stranou a zbytek ponorným mixerem rozmixujeme na hladký krém. Vmícháme pórek nakrájený ta tenoučké plátky, případně vodou naředíme do požadované hustoty a krátce provaříme.
-
Na talíři do krému přidáme část odebraných brambor a cizrny a posypeme nasekaným koriandrem.
Poznámka od kuchařky
Dnes jsem se snažila propašovat do rodinného oběda cizrnu, část jsem použila do brambor jako přílohu k minutce a s částí jsem zaimprovizovala s touto polévkou, která mi vzdáleně připomíná Indii – takže je to taková Indie po česku – proč mít jen Čínu po česku
michsamant, Indové by se asi divili, ale nám kupodivu chutnala