Bramborovocizrnový krém s vůní kurkumy a kokosu

43
- reklama -

Suroviny

4 brambory
plechovka cizrny (400 g)
máslo
1 lžička kmínu
2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sušené citronové kůry
1 lžička mletého zázvoru
165 ml kokosového mléka
sůl
5 cm kousek pórku
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na troše másle zpěníme kmín a citronovou kůru, vmícháme kurkumu a mletý zázvor, zalijeme kokosovým mlékem a 1 dcl vody, osolíme a vložíme brambory nakrájené na kostičky. Uvaříme doměkka a vmícháme zcezenou cizrnu.


    Zobrazit celý recept

  2. Část brambor a cizrnu odebereme stranou a zbytek ponorným mixerem rozmixujeme na hladký krém. Vmícháme pórek nakrájený ta tenoučké plátky, případně vodou naředíme do požadované hustoty a krátce provaříme.

  3. Na talíři do krému přidáme část odebraných brambor a cizrny a posypeme nasekaným koriandrem.

Poznámka od kuchařky

Dnes jsem se snažila propašovat do rodinného oběda cizrnu, část jsem použila do brambor jako přílohu k minutce a s částí jsem zaimprovizovala s touto polévkou, která mi vzdáleně připomíná Indii – takže je to taková Indie po česku – proč mít jen Čínu po česku 🙂

michsamant, Indové by se asi divili, ale nám kupodivu chutnala 😉