
- reklama -
Suroviny
- 1 kg brambor
- 250 g kysaného zelí
- 200 g uzeného bůčku nebo slaniny
- 2 větší cibule
- 3 žloutky
- 3 PL kysané smetany nebo vykapaného jogurtu
- libeček
- špetka muškátového květu
- sůl
- pepř
- škrob na obalení
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit do osolené vody do měkka.
-
Bůček nebo slaninu nakrájíme spolu s cibulí na kostičky a orestujeme, přidáme pokrájené a okapané kysané zelí a ještě asi 5 minut promícháváme. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.
-
Brambory slijeme, necháme odpařit a rozšťoucháme.
-
Přidáme je spolu se žloutky, kysanou smetanou, libečkem a kořením k zelné směsi a řádné promícháme.
-
Utvoříme šišky, které obalíme ve škrobu a ihned opékáme pozvolna na oleji do růžova.
Poznámka od kuchařky
Jsou výborné teplé a ještě lepší studené. K tomu pivo a pár přátel, určitě si pochutnáte a ještě vás všichni pochválí 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea