Bramborovo – zelné šišky

59
- reklama -

Suroviny

1 kg brambor
250 g kysaného zelí
200 g uzeného bůčku nebo slaniny
2 větší cibule
3 žloutky
3 PL kysané smetany nebo vykapaného jogurtu
libeček
špetka muškátového květu
sůl
pepř
škrob na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme a dáme uvařit do osolené vody do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Bůček nebo slaninu nakrájíme spolu s cibulí na kostičky a orestujeme, přidáme pokrájené a okapané kysané zelí a ještě asi 5 minut promícháváme. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.

  3. Brambory slijeme, necháme odpařit a rozšťoucháme.

  4. Přidáme je spolu se žloutky, kysanou smetanou, libečkem a kořením k zelné směsi a řádné promícháme.

  5. Utvoříme šišky, které obalíme ve škrobu a ihned opékáme pozvolna na oleji do růžova.

Poznámka od kuchařky

Jsou výborné teplé a ještě lepší studené. K tomu pivo a pár přátel, určitě si pochutnáte a ještě vás všichni pochválí 🙂

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/