
- reklama -
Suroviny
- 300 g uvařených brambor
- 1 kelímek ricotty ( možno použít i čerstvý sýr, „domácí lučinu“ nebo tvaroh)
- 100 g uzeného sýru
- 2 vejce
- 3 PL pohankové krupice ( možno použít i mouku popř. strouhanku)
- čerstvé bylinky:
- libeček
- pažitka
- 2 KL prášku do pečiva
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvařené studené brambory a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme ricottu, vejce, posekané bylinky, prášek do pečiva, sůl a zahustíme pohankovou krupicí.
-
Smažíme pozvolna dozlatova na oleji.
-
Podáváme se zeleninovým salátem a studenou jogurtovou omáčkou třeba s česnekem nebo nivou.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea