
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 10 brambor uvařených den předem
- 1 malá cibule
- 1 svazek ředkviček
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžička oregana
- svazeček petrželky
- svazeček pažitky
- 3 rovné lžíce kysané smetany
- 3 vrchovaté lžíce majonézy -já si udělala domácí
- 1-2 lžíce citronové šťávy
- pepř podle chuti
- štipec cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory den předem si oloupeme, nakrájíme na čtvrtinové plátky a prosolíme.
-
Ředkvičky si omyjeme a nakrájíme na poloviční plátky, dál nadrobno krájenou cibuli, prolisovaný česnek, pažitku a petržel si nasekáme nadrobno, posypeme oregánem a cukrem, dáme hořčici.
-
Pocákneme olejem a všechno pěkně promícháme.
-
Nakonec si přidáme zakysanou smetanu s majonézou, znovu promícháme, dosolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
Pokud máte rádi víc, nebo míň majonézy, tak si salát upravte podle své chuti(pro nás to bylo akorát) a kdo rád ostřejší, může dát nějakou pikantní hořčici.
Chtěla jsem nějaký lehký salát ke kuřecím řízkům a v lednici zely ředkvičky, bylo rozhodnuto a dál jsem zkoušela, dolaďovala,až byl salát dobrý!
Kuchařka: Bibinka