
Suroviny
5 porcí
- 25 g másla
- 1 cibule
- 7 silnějších plátků slaniny
- 400 g pórku
- 3 větší brambory
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova a přidejte tři plátky slaniny nakrájene na menší kousky.
-
Potom přidejte nakrájený pórek a brambory a vše promíchejte. Přikryjte pokličkou a zvolna restujte cca 5 minut.
Občas obsah promíchejte. -
Po 5 minutách vlijte do hrnce vývar, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
Znovu přikryjte a vařte min. 20 minut.
Jakmile je zelenina měkká, sundejte hrnec z plotny, nechte chvíli odstát a poté rozmixujte dohladka. -
Polévku vraťte zpět na plotnu a přilejte smetanu.
-
Orestujte dokřupava slaninu pokrájenou na peoužky/kostičky a hotovou polévku jimi ozdobte a ihned podávejte.
Poznámka od kuchařky
Gurmet – říjen 2012 Polévku jsme dnes vyzkoušeli a moc nám chutnala 🙂 Je trošku řidší – kdo má rád hustší, může si ji dohustit nebo dát na začátku více brambor.