
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 2 středně velké brambory
- 200 g kuřecích stehenních řízků
- sůl, pepř
- Na marinádu:
- 1 lžíce oleje – nejlépe olivový, ale není podmínkou
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička sušeného česneku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme marinádu.
Olej, sójovou omáčku, hořčici, kečup a sušený česnek dobře prošleháme. -
Maso nakrájíme na kousky 4×4 cm.
Brambory i se slupkou uvaříme do poloměkka, vychladíme je a i se slupkou taktéž nakrájíme na kolečka.
Nakrájené maso i brambory dáme do marinády a opatrně je v ní promícháme, abychom nepolámali brambory a necháme je stát aspoň 2 hodiny. -
Pak na špízy střídavě napichujeme maso, brambor, dokud máme suroviny.
Vložíme je do horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 stupňů 2x 7 minut. Po 7 minutách je otočíme.
Pokud máme raději tmavší maso, můžeme nechat déle.
Kuchařka: JanaDorazinova