- reklama -
Suroviny
2 porce
- 150 g kedlubny oloupané
- 150 g brambor oloupaných
- 150 g zakysané smetany
- máslo
- 15 g hladké mouky
- 400 ml vývaru
- sůl
- bylinky dle chuti
- vejce nebo zakysaná smetana na dozdobení
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou kedlubnu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a osmažíme ji na kousku másla.
-
Když začne růžovět, přidáme mouku, promícháme a ještě krátce osmažíme, pak přisypeme na nudličky nebo kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar, promícháme a povaříme do změknutí zeleniny.
-
Polévku ochutíme solí, bylinkami dle chuti (kopr, petrželka, pažitka, libeček…) a odstavíme.
-
Do polévky vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty a podáváme.
-
Před podáváním polévku dozdobíme nočky ze zakysané smetany nebo pokrájeným vejcem natvrdo.
Kuchař: recepty73