Bramborovo-kedlubnová polévka se zakysanou smetanou

54
- reklama -

Suroviny
2 porce

150 g kedlubny oloupané
150 g brambor oloupaných
150 g zakysané smetany
máslo
15 g hladké mouky
400 ml vývaru
sůl
bylinky dle chuti
vejce nebo zakysaná smetana na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou kedlubnu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a osmažíme ji na kousku másla.


    Zobrazit celý recept

  2. Když začne růžovět, přidáme mouku, promícháme a ještě krátce osmažíme, pak přisypeme na nudličky nebo kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar, promícháme a povaříme do změknutí zeleniny.

  3. Polévku ochutíme solí, bylinkami dle chuti (kopr, petrželka, pažitka, libeček…) a odstavíme.

  4. Do polévky vmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty a podáváme.

  5. Před podáváním polévku dozdobíme nočky ze zakysané smetany nebo pokrájeným vejcem natvrdo.