
Suroviny
2 porce
- 250 g brambor
- 250 g dýně hokkaido
- 1-2 celé palice česneku
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- mléko
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme péci mírně seřízlé palice česneku s kouskem másla zabalené do alobalu. Pečeme cca 45-50 minut v troubě při 220-250°C dokud česnek není měkký. Já dělám pečený česnek do zásoby vždy, když něco peču v troubě a pak ho zamrazím.
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dýni hokkaido loupat nemusíme, nakrájíme ji i se slupkou k bramborům. Osolíme, přidáme tymián, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Slijeme, vyjmeme větvičky tymiánu, přidáme podle chuti máslo, vymačkaný upečený česnek a vše rozšťoucháme.
-
Podle toho, jak chceme mít kaši hustou, přilijeme množství teplého mléka a kaši vyšleháme. Podle potřeby dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Kaše se hodí ke všem pokrmům, ke kterým se podává klasická bramborová kaše.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/









