Bramborovo – dýňová kaše s pečeným česnekem

99
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g brambor
250 g dýně hokkaido
1-2 celé palice česneku
2 snítky čerstvého tymiánu
mléko
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme péci mírně seřízlé palice česneku s kouskem másla zabalené do alobalu. Pečeme cca 45-50 minut v troubě při 220-250°C dokud česnek není měkký. Já dělám pečený česnek do zásoby vždy, když něco peču v troubě a pak ho zamrazím.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dýni hokkaido loupat nemusíme, nakrájíme ji i se slupkou k bramborům. Osolíme, přidáme tymián, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Slijeme, vyjmeme větvičky tymiánu, přidáme podle chuti máslo, vymačkaný upečený česnek a vše rozšťoucháme.

  3. Podle toho, jak chceme mít kaši hustou, přilijeme množství teplého mléka a kaši vyšleháme. Podle potřeby dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Kaše se hodí ke všem pokrmům, ke kterým se podává klasická bramborová kaše.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/