Bramborovo-červený salát

69
- reklama -

Suroviny
4 porce

brambory
červená řepa
2 cibule
česnek
sekaná hladkolistá petrželka
Zálivka:
sůl
ocet
olivový olej
pepř
jogurt
cukr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nakrájíme na čtverečky, řepu taktéž, cibuli nadrobno, česnek rozmačkáme, nebo pokrájíme nadrobno a petrželku nasekáme. Všechno smícháme.

  2. Uděláme zálivku: sůl, ocet, olej a pepř promícháme a dochucujeme, až vznikne chuť, kterou máme rádi. Neděláme jí velké množství, aby salát neplaval. Můžeme použít na vylepšeni cukr, jogurt a citronovou šťávu.

Poznámka od kuchařky

Udělala jsem salátek k večeři, příště ho zkusím s jogurtem a může se použít jako příloha k masu, rybě atd….