Suroviny
- 600 g malých brambor
- 3-4 dcl olivového oleje
- 1 pivní sýr
- 1 červená cibule
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky celého černého pepře
- 6 snítek tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 8 lístků bazalky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambůrky oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je a necháme částečně zchladnout a každou propíchneme několikrát silnou jehlou nebo špízkem.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papričku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pivní sýr nakrájíme na plátky.
-
Připravíme si dvě sklenice o objemu asi 5 dl a střídavě do nich vkládáme brambory se sýrem, které postupně prokládáme cibulí, bylinkami, česnekem a chilli papričkou. Osolíme je, posypeme pepřem a na závěr zalijeme vše olejem. Necháme uležet alespoň 3 dny v chladu.
Poznámka od kuchařky
Recept z Žena a kuchyně-Brambory 100x jinak
Nesehnala jsem čerstvý tymián tak jsem ho nedala a místo chilli papričky jsem dala feferonku.
Autorem je pan kuchař Vladislav Stuparič.