Bramborové tyčky se sýrem

110
- reklama -

Suroviny

60 ml vody
lžička cukru
21 g droždí
1 vejce
50 g jemně strouhaného sýra
200 g jemně strouhaných vařených brambor
2 lžíce oleje (dala jsem olivový)
špetka drceného kmínu
rovná lžička soli
250 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a necháme vymísit těsto (můžeme použít program Těsto, ale opravdu jen na umíchání, protože delším kynutím bramborové těsto dost řídne.)


    Zobrazit celý recept

    Vykynout nechávám rovnou na vále, stačí chvilka.

  2. Těsto mírně podsypeme, aby nelepilo a válečkem rozválíme na placku. Můžeme hustě posypat mákem nebo semínky a ještě zaválet do povrchu těsta.

  3. Ihned krájíme úzké proužky – tyčky, které přeneseme na plech s pečícím papírem nebo fólií.

  4. Po jejich nakynutí je upečeme ve vyhřáté troubě. (Nejdříve vyšší teplota – 200-220°C/10 min, pak teplotu snížíme a tyčky „dosušíme“ dorůžova.)

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/