Suroviny
25 – 30 porcí
- 1/2 kg vařených brambor (vařené den předem)
- 15 – 20 dkg hladké mouky (podle kvality brambor)
- 1 vejce
- sůl
- 25 dkg mletého masa (míchané, nebo jen vepřové, šlo by i kuřecí)
- 1/2 větší cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička pikantní hořčice
- sůl
- pepř
- libeček
- pažitku
- petrželku
- koření (na mleté maso)
- paprikové koření – podle chuti
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme, aby se nám neslepilo. Přidáme protlak, hořčici, bylinky, osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Pak necháme vychladnout.
-
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, osolíme a s moukou vypracujeme vláčné těsto.
-
Na vále vyválíme a sklenkou, nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka, která plníme vychladlým masem. Okraje řádně přitiskneme.
-
Dáme na vymazaný plech, nebo na pečící papír a pečeme na 190- 200°C asi 20-25 min. Během pečení můžeme obrátit.
-
Po upečení potřeme rozehřátým máslem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu- ke špenátu jsou výborné.
Já je mám ráda se skenicí mléka, zní to divně, ale mě to moc chutná.
Teď mi špatně peče trouba, ale jindy je mám upečené krásně dozlatova.