- reklama -
Suroviny
omáčky cca na 2 porce
- Bramborové placky:
- 2-3 porce bramborové kaše (zůstala z předešlého obědu)
- 1 celé vejce
- 2-3 stroužky česneku
- 1/3 svazku jarní cibulky
- 2-3 špetky kmínu
- trochu nastrouhaného parmezánu (nemusí být)
- ½ na ½ polohrubé a hladké mouky tak, aby se vypracovalo polohusté těsto
- kuřecí křídla (zůstala z předešlého obědu, klasické pečené kuře na másle)
- máslo
- česnek
- kmín
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- vývar
- Omáčka z kuřecího výpeku:
- cca 2 dcl kuřecího výpeku
- 3-4 žampiony
- cca 1,5 dcl vývaru
- cca 0,5 dcl smetany
Postup přípravy receptu
-
Do bramborové kaše přidáme našprtaný česnek, na drobno nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný parmezán, ostatní suroviny a vymícháme polohusté těsto.
-
Uděláme placky velikosti podšálků, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme na plech s pečícím papírem péct do vyhřáté trouby na 220°C cca 10-15 minut, dle barvy placek (viz na fotkách).
-
Omáčka:
Do rozehřátého výpeku dáme na plátky nakrájené žampiony a cca 3 minuty podusíme, přidáme vývar a dusíme cca 6 minut. Odstavíme a vmícháme smetanu, pokud je potřeba mírně zahustíme moukou. Kořenit není třeba, výpek je vždy dostatečně kořeněný.
Poznámka od kuchařky
Postup bramborové kaše a pečeného kuřete si myslím není potřeba popisovat.
Kuchař: krkovicka.x